Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak iskry Pomocy!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bażant
Nowy
Nowy



Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:08, 09 Kwi 2009    Temat postu: Brak iskry Pomocy!

Witam wszystkich serdecznie :] Mam ogara 200 i postanowiłem go po cało zimowym przestoju odpalić, a tu zonk. Całkowity brak iskry. Po zdjęciu fajki i dotknięciu palcem kabla prąd jest bo mnie kopie(wg. mnie powinien on być o wiele mocniejszy, a nie taki ze bez problemu moze mnie kopać do woli). Najpierw zmieniłem kondensator, potem zmieniłem cewkę butelkową i nadal to samo, żadnych zmian ;/ Kable w stacyjce też sprawdzałem i niby wszystko na swoim miejscu. Proszę o jakąś fachową pomoc, bo już nie ma do niego siły. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qziok
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 257
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chęciny

PostWysłany: Czw 13:24, 09 Kwi 2009    Temat postu:

a świeca sprawdź ją. sprawdź jeszcze czy patynki są wyizolowane ale to na bank świeca jeśli kopie cie prąd

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Czw 14:27, 09 Kwi 2009    Temat postu:

A dotknij fajki i masy, a potem kopnij, powinno Cie szurnac. Mozesz tez wsadzic gwozdz w fajke i przyblizyc do masy. Iksra powinna walic na ok. 2cm - 5cm. No i obowiazkowo swiece wymienic. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bażant
Nowy
Nowy



Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:31, 09 Kwi 2009    Temat postu:

Sprawa załatwiona. Wyjąłem wszystkie te buble od zapłonu i dokładnie wyczyściłem. Podejrzewam że poprostu najzwyczajniej była na nich wilgoć i prąd szedł na masę.Mimo wszystko dzięx za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 16:00, 10 Kwi 2009    Temat postu:

No i tyle temat do zamkniecia. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin