Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Sprzęgło

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Sob 18:55, 26 Lut 2011    Temat postu: Sprzęgło

Cześć jestem tu nowy i mam problem z ogarkiem, konkretnie chodzi o sprzęgło.
W zeszłym tygodniu wymieniłem tarcze sprzęgłowe .Po wymienieniu przejechałem się motorem i sprzęgło chodziło w należytym porządku do tego czasu kiedy wymieniłem linkę no i teraz nie ma wcale sprzęgła, wcale go nie umiem wyregulować a gdy dokręcam tą śrubką do końca tak że dojdzie do popychaczy to ona przeskakuje .Odkręciłem dekiel no i nie było między popychaczami kulki no to dałem nową no i sprzęgła dalej nie ma a śrubka dalej przeskakuje.Nie wiem co jest grane i proszę doradźcie mi .Z góry dzięki.Pozdro. Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
adamko32
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 144
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Sob 19:13, 26 Lut 2011    Temat postu:

a na starej lince wszystko cvhodziło ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mateusz222222
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 361
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 4/5

PostWysłany: Nie 8:00, 27 Lut 2011    Temat postu:

A sprawdzzałeś czy przypadkiem nie masz zjechanej sróbki tej od popychania popychacza od regulowania mozę jest gwint zjechany i jak dochodzi do popychacza to juz za duży opór i przeskakuje na gwincie proste i nie naciągniesz tak sprzęgła nigdy:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuman
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 12:10, 27 Lut 2011    Temat postu:

może masz linke od innego motorka może nie ma regulacji na niej ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Nie 13:09, 27 Lut 2011    Temat postu:

Przez brak kulki zepsułeś sobie gwint w śrubce/blaszce popychającej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Nie 17:11, 27 Lut 2011    Temat postu:

na starej lince wszystko chodziło,śrubka też jest dobra a linka jest indentyczna jak tamta stara

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
adamko32
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 144
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Pon 15:19, 28 Lut 2011    Temat postu:

jaki ty głupi jestes jesli linka jest taka sama to powinno byc wszystko dobrze widocznie niejest

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gazlzawiacy
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pon 15:51, 28 Lut 2011    Temat postu:

adamko32 napisał:
jaki ty głupi jestes jesli linka jest taka sama to powinno byc wszystko dobrze widocznie niejest


Pan najmądrzejszy się znalazł...

Wracając do problemu, to ja bym stawiam na wyjechany gwint, no bo jeżeli wszystko złożyłeś tak jak było to co może byś innego? zabezpieczenia powypadały, czy co


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Pon 17:57, 28 Lut 2011    Temat postu:

problem już rozwiązany sprzęgło już jest poprostu był wyjechany gwint w tej blaszcze która jest w pokrywie dzięki za rady pozdro

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez pawelk dnia Śro 19:36, 02 Mar 2011, w całości zmieniany 11 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin