Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
skrzynia biegów

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
0VV
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Wto 20:48, 07 Lis 2006    Temat postu: skrzynia biegów

witam po dłuższje przerwie Smile
cała sytuacja wyglada mniej więcej tak: jade jade, a tu mi nagle łańcuch spadł. no to dobrowadziłem do domu bo niedaleko, założyłem, dzisiaj wrzucam 1, ok, chce wrzucić 2 - dzwignia od biegów idzie do samego końca, ale 2 nie da sie wrzucić :/, co to może być? miał ktoś cos takiego już kiedyś?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Wto 20:51, 07 Lis 2006    Temat postu:

mozliwe ze popuscily sie zrubki od zmieniacza na karterach. jak nie pomoze to cos ze sprzeglem moze byc,

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MiNiŚ
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR



Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 1689
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 106 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Polszy :)

PostWysłany: Nie 13:12, 12 Lis 2006    Temat postu:

Yyyyy? <b>Kojot</b> byc moze ja sie nie znam, ale co wlasciwie ma do tego sprzeglo?? Jezeli dziala 1 bieg, a reszta nie, to watpie, zeby cos sprzeglyszko pierdzielilo.. Idea A moze sie myle...?
Wg mnie to:
-aparat juz "nie trzyma", jest takie miejsce, gdzie najczesciej sie przegina i "tryby" aparaciku nie zazebiaja sie
-tryby sa juz "zjechane" w skrzyni i "nie przenosza napedu" (malo prawdopodobne)
Sa jeszcze inne prawdopodobienstwa, ale te wydaja mi sie najbardziej realne...
W kazdym razie nie wiem, czy obejdzie sie bez rozpolowiania silnika Sad

EdIt:
JEZELI SOBIE NIE MOZESZ Z TYM PORADZIC TO MOGE CI WYREMONTOWAC SILNIK LUB SPRZEDAC WYREMONTOWANY; TYLKO WKLADASZ W RAME I P*ZDA Razz Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez MiNiŚ dnia Nie 13:32, 12 Lis 2006, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Nie 13:20, 12 Lis 2006    Temat postu:

moze miec bo jedynke moze wysprzeglac reszte juz nie. ale napewno ja tez tego nie wiem czy to napewno to mowie tylko zeby sprawdzic, rozne rzeczy sie dzieja Very Happy

mysle ze nie sprzeglo ale moglo sie cos w silniku podziac Confused moze sie skrzynia nie rozleciala calkowicie ale mogly sie tryby porozwalac


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ozzi99
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie 14:45, 12 Lis 2006    Temat postu:

Nie wiem czy to może pomuc ale mi też kiedyś wajcha od zmiany biegów wędrowała do samego końca. Potem ją zgubiłem.... Very Happy .Poprostu dokręciłem na oko śróbę mocującą wajche, która przechodzi przez śilnik albo ramę (dokładnie nie pamiętam już) potem z łatwością mi biegi wchodziły Cool Cool Cool .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
0VV
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Pon 8:52, 18 Gru 2006    Temat postu:

heheh, mam gorszy problem... jak zdjąć zębatkę na wale (tą na której jest łańcuch sprzęgłowy, tuż pod lewą pokrywą)??? bawiłem sie pare godzin i nie mam pojęcia. Jak ona jest nasadzana?? bo jest nakrętka na niej, odkręciłem ją, ale dalej ni chu chu nie chce iść. Zdejmuje się ją normalnie, czy tam jest jakiś gwint??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pon 9:11, 18 Gru 2006    Temat postu:

Nie ma gwintu, jest ona nabita na wał. Najlepiej użyć ściągacza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
morfioza-tuning
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 09 Sie 2006
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 13:45, 18 Gru 2006    Temat postu:

albo uderzać po bokach leciutko od dołu:
chidzi mi żęby podzilić sobie przykładowo na 3 częsci i w każdą uderzać leciutko kilka razy i następna!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MiNiŚ
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR



Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 1689
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 106 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Polszy :)

PostWysłany: Pon 14:35, 18 Gru 2006    Temat postu:

Wiecie co? mysle, ze lepiej <chociaz prymitywny> zrobic sciagac, nawet ze zwyklego plaskownika, bo jesli bedziesz uderzac, to mozesz zdecentrowac wal, albo uszkodzic gwint, czy w najgorszym wypadku, wyszczerbic kartery... Idea

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bąbel021
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: świetokrzyskie

PostWysłany: Pon 15:09, 18 Gru 2006    Temat postu:

ja mialem takie cos niedawno tylko ze wchodzila mi 3 a reszta nie i wyjąlem seger od zmieniacza podciągnąlem ten zmieniacz lekko do gory wlozylem z powrtotem i działało!!! spróboj to zrobic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maniekv20
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dzietrzniki

PostWysłany: Śro 14:26, 10 Sty 2007    Temat postu:

Miałem podobnom sytuację.Po roz połowieciu silnika okazało się że aparat jest do bani.
Niestety nie sprawdzisz tego nie rozpoławiając silnika. Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 13:56, 11 Sty 2007    Temat postu:

a z ta 2-ką to na postoju i przy zgaszonym silniku czy w czasie jazdy , bo jak na postoju to nic zlego sie nie dzieje-wystarczy ruszyc kawalek motorower z wcisnietym sprzeglem i powinno wejsc. Jak w czasie jazdy to podejrzewam problem ze zmieniaczem (ale zwiazku ze spadnieciem lancucha to zadnego nie powinno byc), lancuch albo zle napiety albo zebatka do naprawy przez wyrzucenie:)
Powrót do góry
Michał :D
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Okolice Sandomierza

PostWysłany: Czw 14:10, 11 Sty 2007    Temat postu:

Witam .
Mogła Ci wyskoczyć ta blaszka co się zakłada na nią tego druta co idzie od wajchy zmiany biegów . Weź naciśnij tą blaszke ona powinna być przy samym karterze a tobie pewnie się podniosła spróbuj ją wcisnąć .
Tez miałem taki problem Smile
Pozdrawiam .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin