Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Silnik sie zablokował !!! POMOCY PROSZE!!!!!!!!!!
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Śro 19:12, 22 Sie 2007    Temat postu: Silnik sie zablokował !!! POMOCY PROSZE!!!!!!!!!!

Witam wszystkich! Mam problem z moja jawka. Od jakiegos czasu cos juz bylo nie tak ale teraz to chyba cos powaznego. Wyglada to tak: gdy wrzuce bieg i probuje popchnac ja to jest taki opor ze nie da sie tego zrobic a kopnik sie zacina. Co sie moglo stac? Czy to silnik blokuje wszystko czy to cos innego??? PROSZE O POMOC!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Śro 19:14, 22 Sie 2007    Temat postu:

tez tak mam ale jak pcham do tylu [;
moze masz lanuch jusz zjechany ? i nie trafia na zebatke ? i blouje ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Śro 19:16, 22 Sie 2007    Temat postu:

A moglbys troche jasniej? Przygode z ta zabawka zaczalem niedawno i jeszcze wszystkiego nie lapie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Śro 19:18, 22 Sie 2007    Temat postu:

nie wiem czy to lanuch ale jesli o niego chodzi , po jakims czasie eksploatacji lanuch "wyciaga sie " i skutkiem tego jest to ze nie trafia na zeby na zebatce [;

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Śro 19:21, 22 Sie 2007    Temat postu:

I mozliwe ze przez t s ilnik i kopnik nie maja zamiaru ruszyc z miejsca??
A ogromny spadek mocy tez moze byc przez to spowodowany???

PROSZE PRZECZYTAC REGULAMIN Exclamation NIE WOLNO ROBIC DOUBLE POSTA.. NARAZIE SLOWNE OSTRZEZENIE. Koyot


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Śro 21:01, 22 Sie 2007    Temat postu:

Zdejmij cylinder i sprawdź czy wszystko z nim ok. Potem dobrze by było sprawdzić co ze sprzęgłem. Jeżeli ok to mogła sie zakleszczyć skrzynia biegów, a wtedy trzeba rozpołowić silnik.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
double-bart
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: tarnowskie góry

PostWysłany: Pon 7:54, 27 Sie 2007    Temat postu:

kumpel miał to samo, z kopki sie nie dało a jak wrzucil bieg to szedł z oporem. przyczyna jest taka ze rozwaliły sie zabezpieczenia na sworzen w tłoku. .sciagnij cylinder i sprawdz gładzie jak to rozbiralismy z kumplem to cylinder był do wyrzucaenia tak jak tłok i pierscienie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kisiel
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 13:20, 31 Sie 2007    Temat postu:

Tryby są zjechane

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adinex
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Pią 20:21, 31 Sie 2007    Temat postu:

zgadzam sie z kislem Ja kupiłem całą jawke i był silnik osobno i ramy osobno załozyłem silnik przejechałem na 2 kawałek i jak mi koło zablokowało to nie dało sie jechac Musiałem silnik rozłupac i wymienic zębatki te co są od biegów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kisiel
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 7:34, 01 Wrz 2007    Temat postu:

Nom więc kupuj zębatki i chyba wszystko już wiadomo Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Sob 8:41, 01 Wrz 2007    Temat postu:

Dobra dzieki chlopaki za pomoc. Oddalem jawke do fachowca bo nie do konca sie na tym znam. Facet wezmie troche kasy ale wszystko porobi. Kupilem nowy cilinder 60ccm, tłok, sworzen i pierscienie wiec chyba bedzie wszystko OK.
ZAMYKAM TEMAT!!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
garden92
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 434
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: z Katowic

PostWysłany: Wto 13:22, 04 Wrz 2007    Temat postu:

Albo łorzysko na wale ci sie przytarło lub łancuszek coś blokuje ale powiedziałbym że ci łorzysko od wału korbowego sie rozsypało Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Wto 15:21, 18 Wrz 2007    Temat postu:

zaprowadzilem do mechanika. Facet wymienil cylinder, tlok, sworzen i pierscienie. wszystko bylo ok ale tylko przez kilka dni. pozniej z powrotem to samo. czyli kopnik sie zacina a na biegu kolo sie zatrzumuje. wal chodzi, tlok tez. wiec chyba to ta skrzynia biegow. a moze jeszcze cos?????????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto 17:10, 18 Wrz 2007    Temat postu:

moze lozyska ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jowkowicz17
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Sochaczew

PostWysłany: Nie 17:59, 23 Wrz 2007    Temat postu:

sciagnalem cylinder i okazalo sie ze tlok stal w miejscu bo to gowno co idzie od walu i porusza tlokiem sie ukruszylo. caly problem. ALE CZY TERAZ MUSZE KUPOWAC NOWY WAL CZY DA SIE TO WYMIENIC???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin