Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z uruchamianiem...Jawa50

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Sob 20:44, 25 Lip 2009    Temat postu: Problem z uruchamianiem...Jawa50

Witam!
mam trochę nietypowy problem... Otóż od krótkiego czasu moją jawkę jest ciężko odpalić,mianowicie,zaskoczy od pierwszego kopnięcia,dogazuje,ona gaśnie,potem jak chce na pycha ją odpalić to załapie,przerwie,załapie aż końcu zaczyna normalnie chodzićRolling Eyes ... najbardziej mnie dziwi właśnie to,że w czasie jazdy jest wszystko ok,pięknie jeździ,nie przerywa... Może ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patalolo
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 239
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Sob 20:46, 25 Lip 2009    Temat postu:

a dobrze masz wyregulowany gaźnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Sob 20:48, 25 Lip 2009    Temat postu:

dobrze,właśnie mówię,że w czasie jazdy nie ma żadnych problemów,na wolnych wtedy pięknie chodzi już nie mówiąc o jeździe,tylko to odpalanie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patalolo
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 239
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Sob 20:54, 25 Lip 2009    Temat postu:

hmmm też miałem taki problem z moim ogarkiem tak samo sie działo co z twoją jawą
też ciężko było go odpalić ale jak wymieniłem świece na nową to było wszystko dobrze spróbuj jeszcze troszkę podregulować zapon i powinno być wszystko ok pozdro


jeżeli pomogłem doceń to jednym kliknięciem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Sob 21:08, 25 Lip 2009    Temat postu:

z tą świecą to możliwe...zapłonem już sie bawiłem,to nie to... ale włożyłem jedną świecę,to na niej trochę ładnie odpala,potem przestała,potem następną to tak samo...możliwe,żeby świece mi zaczęły tak szybko siadać?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek1818
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 1165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn (okolice;Gryzliny)

PostWysłany: Nie 6:53, 26 Lip 2009    Temat postu:

A może zapłon Ci się przestawił? U mnie na starym cylindrze takie odpalanie to była normalka. Stawiam na zapłon chociaż to może być coś innego. Poszukaj tutorial jak ustawić zapłon Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Nie 8:21, 26 Lip 2009    Temat postu:

a może ci ją z początku zalewa, a potem jak przepali nadmiar to jest dobrze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Black Dog
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siemianowice Śl.

PostWysłany: Nie 8:50, 26 Lip 2009    Temat postu:

A od razu po odpaleniu dodajesz gazu ? Jak tak to przed tym daj mu się zagrzać a później jeździj ja mam tak w motorynce odpali od pierwszego ale trzeba chwile poczekać aż się silnik zagrzeje bo inaczej jak dasz gazu to zgaśnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Nie 10:20, 26 Lip 2009    Temat postu:

no dodawałem od razu gazu... sprawdzę jeszcze raz tą świecę i jak z tą benzyną i zapłonem i dam znać,dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin