Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z biegami

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Nie 15:23, 10 Sty 2010    Temat postu: Problem z biegami

Otóż mam problem. Romet odpala czasem na 1 kopa, czasem na 3 Razz Ale to nie jest wazne, bardziej wkurza mnie to, ze moge spokojnie ruszyć, jedynka wskakuje swobodnie, ale jak jade do 2 i 3 nie moge wrzucic nie chu*% Wygląda to tak, jakby zamiast 2 wpadał ciągle luz, tzn silnik piłuje jak pilarka sthila na kawałku blachy ;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Nie 15:31, 10 Sty 2010    Temat postu:

to 2 i 3 nie masz wogóle najpierw dokręć te dwie śróby trzymające automat te u góry silnika a jak to nie pomoże to zrób tak spuść olej nalej ropy odpal motor niech sobie pochodzi z 15 minut później go zgaś spuść ropę i nalej nowego oleju Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Nie 22:05, 10 Sty 2010    Temat postu:

Już naprawiłem, dokręciłem śrubę trzymającą wajchę do zmieniania biegów, po prostu się poluzowała Razz Teraz mam inny problem, a mianowicie motor psuje każdą włożoną świece po jakichś 20 min jazdy ;/ Już tak 3 świece zrąbałem i nie wiem co może być przyczyną Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kornel9797
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 927
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wyżnica/Kraśnik

PostWysłany: Pon 14:17, 11 Sty 2010    Temat postu:

Ustaw dobrze zapłon.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pon 15:25, 11 Sty 2010    Temat postu:

i *hujowe świece

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Pon 19:20, 11 Sty 2010    Temat postu:

nie no świece zajebistę, z bosha, w tym problem, że ja zapłon mam wyregulowany, a iskra jest jebitna i nie wiem czy nie za duża.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kornel9797
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 927
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wyżnica/Kraśnik

PostWysłany: Wto 18:26, 12 Sty 2010    Temat postu:

Wymień kondensator.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patryk2431
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Mokrsko

PostWysłany: Wto 21:28, 12 Sty 2010    Temat postu:

Jeżęli świece pier***ą Ci się z powodu elektryki.... to trzeba szukać winy w zapłonie albo w iskrowniku i wogule w elektryce... A jeżeli j**ie Ci się z powodu tego że zalewa ją cały czas i się psuje to trzeba szukać winy w układzie paliwowym, gaźniku..... A jeżeli z nagaru to weż wyczyść tumik... ;p

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Wto 21:34, 12 Sty 2010    Temat postu:

Nowy mam kondenstaor i jest to wina na pewno elektryki, tylko, że wcześniej tego nie było, a nic nie zmieniałem. Po porstu zmieniłem tarcze w sprzęgle :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Śro 6:34, 13 Sty 2010    Temat postu:

ściągnij tłumik i przejedź się bez niego, jeżeli pojedzie lepiej to go wyczyść, potem oczyść nagar z tłoka i powinno być w porządku

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Śro 11:12, 13 Sty 2010    Temat postu:

Tylko kurde szczapiam troche potem na nim jechać, że ta swiecia tez sie spieprzy, bo to już moja ostatnia :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin