Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po rozgrzaniu : mniejsza moc i wolniej sie wkręca na obroty.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 14:33, 16 Maj 2009    Temat postu: Po rozgrzaniu : mniejsza moc i wolniej sie wkręca na obroty.

No mam taki problem w swoim ogarku, ze jak go rozgrzeje to gorzej wbija na oborty i ma mniejszą moc. Na zimnym to jest ok, nie dawno wymieniłem pierścienie ale moze źle dotarłem, pozatym jest wszystko dobrze ustawione. Co moze byc Question Question Question
Z góry dzięki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:51, 16 Maj 2009    Temat postu:

Skad kupowales tlok?

Tlok ci puchnie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 15:51, 16 Maj 2009    Temat postu:

tłok mam od nowości czeski, tez nad tym myślałem ale mówili mi ze jak by puchł to nawet moto by nie paliło.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 15:57, 16 Maj 2009    Temat postu:

jak nie paliło jak by paliło?? ale po prostu nie wbija czy przerywa itd?? bo jak przerywa i się tak dziwnie dusi to może kondensator jak się nagrzeje ma przebicie... albo coś innego się nagrzewa i ma przebicie oczywiście mowa o zapłonie, hmm mi też to wygląda na puchnący tłok...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 15:59, 16 Maj 2009    Temat postu:

Jak moto sie nagrzeje to słabnie ogólnie nic nie przerywa, to albo tłok albo cos związane z zapłonem moze iskrownik ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:59, 16 Maj 2009    Temat postu:

Raczej tlok...

A gaznik jak masz umieszczony? Mocno sie nagrzewa? Jesli sie przegrzewa to tez sie pogarsza praca silnika...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 16:01, 16 Maj 2009    Temat postu:

Gaźnik jest ok silnik sie nagrzewa i cylek tez to normalne w tych czeskich ale po 60 km mozna było przyłożyć ręke do silnika to mysle ze chyba nie o to chodzi.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 16:02, 16 Maj 2009    Temat postu:

galakty napisał:
A gaznik jak masz umieszczony?

jak ma mieć gaźnik umieszczony jak każdy chyba xD może chodziło ustawiony ale w to wątpię...
nie wiem sprawdź zapłon i w jakiej kondycji są jego elementy, ja i tak stawiam na tłok


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 16:04, 16 Maj 2009    Temat postu:

Zapłon jest ustawiony bardzo dobrze. chodź po rozgrzanym pali dopiero po 4 kopnięciu , ale to chyba tłok.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:22, 16 Maj 2009    Temat postu:

Chodzilo mi o to czy nie ma krocca skroconego i gaznik nie jest zbyt blisko cylindra...

Ja tez stawiam na tlok, od samego poczatku


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 16:27, 16 Maj 2009    Temat postu:

króciec jest nowy poszerzony tylko w srodku i tyle .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sunay12
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:47, 16 Maj 2009    Temat postu:

żaden tłok. tłok to ostateczność najpierw trzeba sprawdzic takie rzeczy które mogą reagować na ciepłote np. kondensator tłok ma czeski od nowosci to niby czemu ma mu puchnąć?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 16:49, 16 Maj 2009    Temat postu:

Kondensator nowy mam ale tez mógł sie zepsóć.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MIODEK
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 18:04, 16 Maj 2009    Temat postu:

Nowe nieznaczy dobre popatrz na innych kondensatorach

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Sob 19:12, 16 Maj 2009    Temat postu:

Sprawdz w iskrowniku izolacyjki na kabelkach i cewke n\n-mialem poodobny problem- byla peknieta izolacyjka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin