Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar stracil biegi ?
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bujak96
Nowy
Nowy



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Leśnica

PostWysłany: Sob 20:37, 16 Kwi 2011    Temat postu: Ogar stracil biegi ?

Kupiłem dzisiaj ogara 200. Przyjechałem go do domu, z kopki nie chciał odpalić, to wbiłem 1 i na chwilę odpalił potem zgasł. Wstawiłem go domu, postał 10 min. i tak z nudów chciałem wbić bieg, ale w ogóle nie słychać żeby bieg wszedł. Zawsze było takie "cyk" a teraz nic, macham nóżką do góry i na dół i lipa.
Pomóżcie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 21:03, 16 Kwi 2011    Temat postu:

było kilka tysięcy razy. dokręć automat

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Sob 21:08, 16 Kwi 2011    Temat postu:

Może akurat nie słyszałeś cykania? Sprawdzałeś czy się bieg wbił? U mnie w ogóle nie słychac prawie jak wbijam na 2 lub 3

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jawkowicz223
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Nie 12:13, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Czasem też tak miałem ale to tylko w Ogarach takie cos jest że czasem nie da sie wbić biegu na zgaszonym silniku trzeba pchnac i idze wbić !!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bujak96
Nowy
Nowy



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Leśnica

PostWysłany: Nie 17:13, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Teraz mam tylko 1 luz i 2, ale chyba wiem jaka jest przyczyna - pękł półksiężyc.
Jutro to sprawdzę i dam znac.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kawula9
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 324
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:42, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Możesz mi powiedzieć jak ty te biegi sprawdzasz?Chyba nie na zgaszonym silniku.Spróbuj w trakcie jazdy czy masz biegi.Co ma półksiężyc do biegów?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bujak96
Nowy
Nowy



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Leśnica

PostWysłany: Nie 17:58, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Chętnie bym spróbował podczas jazdy ale silnik nie pali :/ Chociaż na allegro pisało że pali.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kawula9
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 324
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:02, 17 Kwi 2011    Temat postu:

No to się nie przejmuj biegami że 3-jka nie wchodzi na zgaszonym silniku ;)Jak naprawisz ogara to sprawdź.A jak nim ostatnio jechałeś to były wszystkie biegi?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bujak96
Nowy
Nowy



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Leśnica

PostWysłany: Nie 18:08, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Ostatni tak wszystkie 3 biegi i oba luzy.
Jutro sprawdzę czy ma iskrę, i napiszę co i jak.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Nie 19:04, 17 Kwi 2011    Temat postu:

Miałem to samo mi na zgaszonym zimą nie wchodziły a jak go odpaliłem to od razu wszystkie chodziły Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Nie 21:17, 17 Kwi 2011    Temat postu:

oba luzy? gdzie Ty masz drugi luz? u mnie w SHL (wiatr 4 biegowy) jest drugi luz ale włączyć go idzie jedynie jak się konkretnie nakombinuję, podczas jazdy czy normalnej zmiany nie ma szans

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
holipa
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 51 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: pomorskie

PostWysłany: Nie 21:25, 17 Kwi 2011    Temat postu:

ja kiedyś jak jeździłem mustangiem jeszcze to też miałem 2 luzy. miedzy 1 a 2 i między 2 a 3 , ale trzeba było cofać z 3 na ten luz , z dwa nie wbiło sie Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sledziu
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 8:38, 18 Kwi 2011    Temat postu:

Jak mi nie wchodzą biegi na zgaszonym silniku to musze go troche podepchać do przodu i wejdą Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pon 11:33, 18 Kwi 2011    Temat postu:

moskit122 napisał:
oba luzy? gdzie Ty masz drugi luz? u mnie w SHL (wiatr 4 biegowy) jest drugi luz ale włączyć go idzie jedynie jak się konkretnie nakombinuję, podczas jazdy czy normalnej zmiany nie ma szans

Choinka w silniku 223 ma 5 zapadek.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Pon 15:01, 18 Kwi 2011    Temat postu:

owszem ma, ale to nie znaczy że każda zapadka jest wykorzystana, przyjrzyj się mechanizmowi kłowemu z drugiej strony zmieniacza, jak wciskasz dźwignię z 2 na 1 to dźwignia ma większy skok niż między 2 a 3 i właśnie przez te zapadki w normalnym użytku i przy odpowiednio zdystansowanej skrzyni nie ma szans wbić drugiego luzu. Fakt on istnieje, bo między każdym biegiem musi być ale wybierak nie pozwala na jego załączenie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin