Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar 200 nie odpala

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 8:55, 29 Sty 2010    Temat postu: ogar 200 nie odpala

dzisiaj wyjełem silnik i zaniosłem go do ciepłego pomieszczenia żeby go odpalić przymocowałem go do imadła i zaczełem odpalać go wiertarkom krence i krence i nic iska jest paliwo dochodzi do cylindra zapłon jest dobrze ustawiony dlaczego nie odpala??
Z góry dzięki za odpowiedż


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piankos
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Pią 9:07, 29 Sty 2010    Temat postu:

a paliwo kapie z kanału wydechowego ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Pią 9:46, 29 Sty 2010    Temat postu:

a przepustnice masz w gaźniku?? a masę podłączyłeś gdzieś z cewki butelkowej??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 11:02, 29 Sty 2010    Temat postu:

Paliwo dochodzi , masa jest , przepustnica jest. I nadal nie odpala

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MiNiŚ
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR



Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 1689
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 106 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Polszy :)

PostWysłany: Pią 11:29, 29 Sty 2010    Temat postu:

Sprawdz simmering pod magnetem - moze byc to przyczyna. Jezeli mowisz, ze zaplon i gaznik jest na 100% dobrze wyregulowany. A probowales innych swiec?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krycha
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:55, 30 Sty 2010    Temat postu:

zamknij dopływ powietrza i kopaj jak zacznie łapać to powoli odtykaj powietrze...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Sob 15:02, 30 Sty 2010    Temat postu:

spróbuj też świece nad świeczką podgrzać i wtedy zobaczyć a w ramie zapalał normalnie czy tez miałeś z tym problem??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:12, 06 Lut 2010    Temat postu:

simeringi niedawno wymieniałem



na ramie tesz był problem. Ale prze wymianom cylindra jakosi odpalał


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dawid054 dnia Sob 16:14, 06 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krycha
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:23, 06 Lut 2010    Temat postu:

próbowałeś zatkać dopływ powietrza tak jak mówiłem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:56, 06 Lut 2010    Temat postu:

Jeszcze nie sprubuje jutro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 16:56, 07 Lut 2010    Temat postu:

Jawka to silnik wysokoobrotowy, możesz po prostu za słabo w niego kopać... Poza tym jest mu trochę zimno, a silnik za tym nie przepada.. Troszkę więcej paliwa mu musisz dać i oleju, powienien chwycić tylko pokop jakiś czas no i filtr powietrza...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
edhar
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 234
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Medaliki

PostWysłany: Pią 20:09, 12 Lut 2010    Temat postu: Re: ogar 200 nie odpala

dawid054 napisał:
dzisiaj wyjełem silnik i zaniosłem go do ciepłego pomieszczenia żeby go odpalić przymocowałem go do imadła i zaczełem odpalać go wiertarkom krence i krence i nic iska jest paliwo dochodzi do cylindra zapłon jest dobrze ustawiony dlaczego nie odpala??
Z góry dzięki za odpowiedż

koleś, co ty ze szkoły z buszu wyszedłeś, ze tylko czytać uczą? nie kalecz języka polskiego w sposób aż tak razący...


a btw, mam to samo, ale juz założyłem innym temat


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin