Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jak sie nagrzeje nie odpali i problem z wolnymi obrotami

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pyle
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bielsk Podlaski

PostWysłany: Czw 20:30, 23 Wrz 2010    Temat postu: Jak sie nagrzeje nie odpali i problem z wolnymi obrotami

Witam! mam problem z ogarem, ogar jak zimny pali od kopa i ma wolne obroty jak tylko sie nagrzeje to nie chce palic czasem po parnastu kopnieciach zapali, ale musze go troszke podniesc obroty bo zgasnie, bo on tak ma obroty schodzi schodzi schodzi i zgasl, tak samo jak jade juz z pare kilosow chce sie zatrzymac to zwalniam wciskam sprzeglo 3 2 1 i gasnie ;/ wtedy puki jeszcze jedzie troche, puszczam sprzeglo troche podszarpnie i odpalony ale jak sie zatrzymam to zaraz zgasnie, oco kaman? jak zimny pali ok i wszystko ok jak cieply wiadomo... kondensator winny??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pią 5:17, 24 Wrz 2010    Temat postu:

Powiem tak ja mam bardzo podobnie u sieie jak cieply musze troche go podtrzymywac przy zyciu xD znaczy troszke gazu daje jak sie zatrzymuje zawsze na minimalnym gazie zwalniam hamuje itd i tez wolnych nie mam jak cieply.A jak zimny to popijaku zajde i na 1 buta odpali.Problem rozwiazalem a przyczyna jest swieca gdy kupilem nowa jak cieply byl mugl stac i 15 min i niezgasnie Wink no ale wiesz po tygodniu z now gozej chodzi wiec zrezygnowalem z kupna swiec Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pią 5:58, 24 Wrz 2010    Temat postu:

Zwiększcie trochę przerwę na świecy oraz jeśli elektrody swiecy przybierają kolor czarny zmniejszcie dopływa paliwa. pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pią 14:03, 24 Wrz 2010    Temat postu:

znaczy ja mam kolor kawowy zobacze troszke zwiekrze zara i dam znac Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pyle
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bielsk Podlaski

PostWysłany: Pią 14:04, 24 Wrz 2010    Temat postu:

a ja mam czarny ;/ moze temu ze za duzo oleju? leje jakies 130ml na 5L myśle sobie ze 100 starczy albo 110. kurde no a jutro zlot ;/ nie dojade jak tak dalej bedzie, wieca jest cala czarna tak jagby ktos zapalniczka opalil i taki osad zostaje.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Pyle dnia Pią 14:06, 24 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Pią 15:06, 24 Wrz 2010    Temat postu:

gaźnik do regulacji zapłon też.... pobaw się z iglicą oraz dawką paliwa następnie ustaw zapłon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pyle
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bielsk Podlaski

PostWysłany: Pią 18:18, 24 Wrz 2010    Temat postu:

wlasnie on mi troche jagby robi buu obroty spadaja jak dodam gazu ale potem sie wkreci i jest git, wiem to gaznik ale co zalewa go czy co? kupiłem świece Brisk czech republic n14c jaki to jest odpowiednik iskry? na Brisk lepiej odpala na cieplym za 3-4 kopnieciem a na iskrze f80 do 10 i wiecej ale potem zalewa i kaplica zmieniac trzeba swiece, troche zawiodlem sie na iskrze ;( i kupilem też drugą świece WB czy jakos tak w skrócie odpowiednik iskry f100 odpala też na ciepłym ale na razie czeska świeca niech siedzi Brisk.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Pyle dnia Pią 18:21, 24 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sportlen
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: SZCZYTNA!!!podkarpacie

PostWysłany: Sob 19:59, 09 Paź 2010    Temat postu:

ogary tak miały to wina polskich tłoków bo puchną jak sie nagrzeją


i hate almot itp.
tylko czeskie tłoki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maciek2777
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:31, 10 Paź 2010    Temat postu:

U mnie jest to samo, tylko jak ciepły to potrafie go odpalić od kopa.
Żeby go odpalić jak jest ciepły to w momencie kopnięcia trzeba dać full gaz(przynajmniej u mnie). A tłumik masz z tyłu cały czarny? Jak tak to masz to samo co umnie, niestety olej bierze.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin