Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
gaśnie po dodaniu gazu
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Czw 19:50, 06 Sie 2009    Temat postu: gaśnie po dodaniu gazu

mam 2 problemy 1 problem w jawce nie chce wchodzić mi 3 nie wiem co jest grane 2 problem bo dodaniu gazu w jawce przymula się lecz nie gaśnie jak możecie pomuście

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez yookez dnia Czw 19:55, 06 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sawik
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 260
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 20:02, 06 Sie 2009    Temat postu:

jak przymula po dodaniu gazu to za MAŁO paliwa dostaje.. przeszysc dysze lub na iglicy wyrególuj

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:05, 06 Sie 2009    Temat postu:

Wg. mnie "przymulanie" po dodaniu gazu może być związane z zanieczyszczoną dyszą od wysokich obrotów lub zanieczyszczonym gaźnikiem. Proponował bym Ci odkręcenie gaźnika, rozkręcenie go na "części pierwsze" wypłukanie całości w czystej benzynie a później jeszcze przedmuchanie wszystkich otworów sprężonym powietrzem. Ale w pierwszej kolejności sprawdziłbym stan filtra powietrza, gdyż zanieczyszczenia mogą blokować dopływ powietrza do gaźnika. Trzecią możliwością może być niewyregulowany gaźnik.

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Czw 20:11, 06 Sie 2009    Temat postu:

pozostaje jeszcze problem z 3

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez yookez dnia Czw 20:17, 06 Sie 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:19, 06 Sie 2009    Temat postu:

W takim razie zwiększ dawkę paliwa dostającego się do komory spalania. Jednym słowem zmień położenie blaszki na iglicy o jeden kanał w dół. Powinno pomóc.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Czw 20:22, 06 Sie 2009    Temat postu:

ok postaram się zrobić a poradzisz cos do 3

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:30, 06 Sie 2009    Temat postu:

Miałem kiedyś ten problem. Okazało się, że posypały się zęby w jednym z trybów. Nie mogłem wrzucić trójki a jak już mi się udało to wałek zdawczy się zacinał. Wymieniłem ten tryb i wszystko grało. Obecnie mam podobny problem z 1 biegiem z tym, że mogę go wrzucić i poniekąd działa lecz cała skrzynia się w środku telepie a najbardziej widoczne jest to na zębatce przedniej oraz wystającej części wałka zdawczego dlatego też podejrzewam iż tryby w skrzyni nie zazębiają się do końca.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Czw 20:36, 06 Sie 2009    Temat postu:

mogą być tryby ale moim zdanie to na pół księżycu w biegach wyłupały się ząbki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:45, 06 Sie 2009    Temat postu:

Ja u siebie na półksiężycu mam ubytek w postaci braku dwóch ząbków i jakoś jeżdżę, nie biorąc pod uwagę tego pierwszego biegu. Na początku też myślałem, że to półksiężyc lecz próbowałem wrzucać jedynkę w różnym położeniu startera a zarazem półksiężyca i za każdym razem próba kończyła się tymi samymi objawami usterki pierwszego biegu, dlatego też myślę że nie jest to wina półksiężyca.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Czw 20:48, 06 Sie 2009    Temat postu:

niewiem co jest ale na zimno jak go odpalam i ruszam to 3 wskoczy a nieraz nie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:59, 06 Sie 2009    Temat postu:

Możesz jeszcze spróbować wlać do skrzyni ropy odpalić go na kilka minut żeby to wszystko się opłukało i wylać to całe błoto ze skrzyni a następnie wlać świeżego oleju przekładniowego, a tak po primo to sprawdź w ogóle stan oleju w skrzyni.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Pią 7:11, 07 Sie 2009    Temat postu:

olej wymieniałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 9:07, 07 Sie 2009    Temat postu:

W takim razie pozostaje Ci rozpołowienie silnika i szukanie przyczyny od wewnątrz. Możesz także sprawdzić długość pręta wychodzącego z dźwigni zmiany biegów który popycha elementy odpowiadające za ich zmianę gdyż może on być nieprawidłowej długości co uniemożliwi zmianę poszczególnego biegu. Taka jest moja opija o tym co nie znaczy, że mogę się mylić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Pią 9:13, 07 Sie 2009    Temat postu:

dzięki wszystkim za pomoc zrobiłem w jawce dzisiaj biegi chodzą jak ta lala co do gaźnika muszę podnieś jeszcze iglice na blaszce chodź nie wiem czy to coś da

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 9:23, 07 Sie 2009    Temat postu:

Mógłbyś jeszcze podać konkretną przyczynę usterki tego 3 biegu skoro go już naprawiłeś, może się przydać innym użytkownikom.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin