Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
gaśnie ogar 200

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 16:52, 28 Cze 2009    Temat postu: gaśnie ogar 200

mam problem z moim ogarkiem... jade czasem i jdae az do pewnego momentu mi zgasnie.... na pych nic z kopa nic ale jak wymienie swiece to znow jade jakis czas pozniej znow mi stanie wymienie swiece i znow dziala....moze tez byc ze za duzo oleju wlalem 150ml na 5l. i nie chce palic od kopa teraz.... moze to byc wina ze mi zalewa gaznik ?? prosze o pomoc ... i czytalem inne tematy i moze to byc to samo co w temacie jedzie i gaśnie ?? mi też gaźnik przelewa...

Nazwa tematu nie jest zgodna z regulaminem! Dostajesz upomnienie! Zmień jak najszybciej nazwę tematu na poprawny!
pks100


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez krych23 dnia Śro 20:12, 08 Lip 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Nie 18:03, 28 Cze 2009    Temat postu:

To zmniejsz poziom paliwa w komorze pływakowej.i daj świece f 80

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 18:06, 28 Cze 2009    Temat postu:

właśnie w gazniku mam ta blaszke juz przerabiana bo zepsuta byla... ale jutro bede mial inny gaznik od kolegi. a co do swiecy to wczesniej chodzila normalnie i juz mam nowa ... i tak przy okazji widzialem na forach ze leje sie 1:30 1:50 tjaki stosunek w koncu lac jest tyle tematow na ten temat ze w koncu nie wiem...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez krych23 dnia Nie 18:07, 28 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Nie 18:09, 28 Cze 2009    Temat postu:

Ja leje 1:40 i jest lux.I popatrz jeszcze do zapłonu, dla pewności.Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 18:14, 28 Cze 2009    Temat postu:

zapłon jest niedawno ustawiony i odpalal na kopa a teraz jest z tymproblem czasem odpali od kopa a czasem nie.... a jak na popych to od razu odpali jak puszcze sprzeglo

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Nie 18:15, 28 Cze 2009    Temat postu:

To wszystko wskazuje na gaźnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 18:25, 28 Cze 2009    Temat postu:

ok jutro dam ten od kolegi i zobacze i napisze co i jak . dzieki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Czw 5:36, 02 Lip 2009    Temat postu:

Mi to wygląda jednak na zapłon, zalewanie świecy to częsty problem. Po ustawieniu doreguluj gaźnik, nie trzeba od razu całego wymieniać... Zasada lania oleju to:
-łożysko igiełkowe w główce 1:50
-tulejka w główce 1:30
-wszystko oprócz Miksolu S 1:40 - 1:50

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 20:16, 08 Lip 2009    Temat postu:

zaplon jest na 100% dobry.. tamten nie dalem bo jest zepsuty niestety...;/

i o co chodzi z tym "Zasada lania oleju to:
-łożysko igiełkowe w główce 1:50
-tulejka w główce 1:30
-wszystko oprócz Miksolu S 1:40 - 1:50 " jedynie kapuje to ostatnie i oleje ten mixol... on tylko jest so su... bo osadza sie nagar ??

i ostatnio znow jechalem 12 km tras i raz mi zgasl wymienilem swiece i jade dalej.... moze to byc tez zle ustawiona iglica ??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Czw 8:21, 09 Lip 2009    Temat postu:

W zależności od typu osadzenia sworznia leje się:

Cytat:
-łożysko igiełkowe w główce 1:50
-tulejka w główce 1:30


...Miksolu. Jeżeli stosujesz iny olej:

Cytat:
-wszystko oprócz Miksolu S 1:40 - 1:50


Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 19:52, 09 Lip 2009    Temat postu:

zauwazylem dzis ze na swiecy mi sie robi tam gdziee iskra powinna byc ze jest taki pylek chodź by i jak go zdmuchnę to jadę normalnie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 6:08, 10 Lip 2009    Temat postu:

krych23 napisał:
zauwazylem dzis ze na swiecy mi sie robi tam gdziee iskra powinna byc ze jest taki pylek chodź by i jak go zdmuchnę to jadę normalnie...


To oznacza złą ciepłotę świecy(za niską). Musisz kupić iskrę F80 lub jej zamiennik innych firm albo spróbuj zwiększyć odległość między elektrodami. Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krych23
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 19:32, 16 Lip 2009    Temat postu:

teraz juz bylo dobrze z nowym gaznikiem az do teraz. jechalem i dalem sprzeglo zgasl....;/ nie odpalil juz. jak kopie albo na popych to on tak pyknie jakby zapalal juz i szedl ale gasnie tak jakby iskra byla i nie ma i wydaje mi sie ze wlasnie iskra raz jest raz nie i swieca sucha ....;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin