Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
filtr powietrza
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarecki
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Mar 2009
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 18:45, 17 Kwi 2009    Temat postu: filtr powietrza

mam taki problemw w mojej jawce mianowic gdy jest załozony filtr powietrza to jawka na pełnym gazie dusi sie przerywa gdy ujme do połowy zaczyna sie zbierac ale na troche lecz gdy zdejmie go całkiem idzie normalnie ?co moze byc ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 18:50, 17 Kwi 2009    Temat postu:

Na początku wyczyść filtr albo wymien na nowy i sprawdź tą rureczkę czy nie jest przytkana bo Ci ktoś na jaja mógł wsadzić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią 18:51, 17 Kwi 2009    Temat postu:

to jeździj na gumie jak idzie dobrze a jak chcesz jeździć na filtrze to go porządnie wyczyść wymień lub wywal i jeździj na samej puszcze ;D
lub ewentualnie na luzie po gazuj przytykając rurkę od filtra Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bazalt dnia Pią 18:52, 17 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jarecki
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Mar 2009
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 18:59, 17 Kwi 2009    Temat postu:

juz próbowałem bez filtra na samej gumie nawet bez puszki i nic. Paliwo w komorze tez regulowałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 18:59, 17 Kwi 2009    Temat postu:

bazalt napisał:
to jeździj na gumie jak idzie dobrze a jak chcesz jeździć na filtrze to go porządnie wyczyść wymień lub wywal i jeździj na samej puszcze ;D
lub ewentualnie na luzie po gazuj przytykając rurkę od filtra Smile


Tak, a potem jeden syf i po silniku nie?! Twoj silnik dostaje za malo powietrza. Co zrobic?! A to, rob po kolei. Jak jedno nie pomoze to kolejne:

1. Wyczyscic filtr powietrza lub wymienic go na nowy
2. Obnizyc iglice(wyzszy rowek)
3. Obnizyc poziom paliwa w komorze plywakowej(blaszka w dol, minimalnie)
4. Sprawdzic luz iglicy w rozpylaczu, jak jest za duzy wymienic iglice lub gaznik
5. Sprawdzic srednice dyszy, element wymienia sie na nowy
6. Sprawdzic cieplote i sprawnosc swiecy, wyregulowac przerwe miedzy elektrodami na odpowiednia
7. Sprawdzic sprawnosc aparatu zaplonowego
8. Sprawdzic sklad paliwa(chodzi o olej i bendzyne)

Chyba o niczym nie zapomnialem. Pozdrawiam Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek13pl
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Pią 19:59, 17 Kwi 2009    Temat postu:

Miałem ten sam problem przyczyna była nieszczelna obudowa filtra powietrza.Uszczelniłem obudowe i jest Ok.Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Sob 15:36, 16 Maj 2009    Temat postu:

Witam!
Mam taki sam problem,próbowałem już wszystkiego,nic nie działa,bez filtru normalnie jeździ,założe to nie wchodzi na wysokie obroty,przerywa...
Dodam,że jak jade bez filtra to z tej dziury wywala benzyne (minimalne ilości,taką "chmurke") regulowałem gaźnik,bawiłem się iglicą,sprawdzałem świece,regulowałem poziom benzyny w komorze,ustawiałem przerwe na przerywaczu...Wcześniej nie miałem takich problemów,nie wiem co się dzieje,jestem bezradny Sad gaźnik był czyszczony,nie wiem,może nowy gaźnik kupić?Mam jawe 50 typ 20.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Sob 17:00, 16 Maj 2009    Temat postu:

Mam taki sam problem!!!
I nie wiem co zrobić a uszczelnione mam dobrze ;/


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Pon 12:38, 18 Maj 2009    Temat postu:

a teraz dodam jeszcze,że jak jeżdżę bez filtra to mi przerywa na wysokich obrotach,szczególnie jak jade pod górkę,wchodzi na obroty ale przerywa,a jak założę filtr to nie wchodzi na obroty :/ już kompletnie nie wiem.
Proszę o odpowiedź.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Pon 12:51, 18 Maj 2009    Temat postu:

Ja również proszę was o rade bo mam ten sam problem co kolega wyżej.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Vince dnia Pon 12:52, 18 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Pon 18:33, 18 Maj 2009    Temat postu:

Halo,pomoże ktoś?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
futrzaczek2
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Trybunalski

PostWysłany: Pon 18:38, 18 Maj 2009    Temat postu:

Arrow jarecki
Te miałem ten problem - zalana świeca. Pomocna była wymiana filtru powietrza oraz gaźnika, gdyż wariował na wolnych obrotach. Iglica na drugim oczku od góry.
Arrow RaceKing1
Za dużo powietrza. Załóż nowy filtr (ok. 10zł) bo zatrzesz silnik piachem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Pon 19:34, 18 Maj 2009    Temat postu:

Filtr jest nowy,nic to nie daje,próbowałęm już wszystkiego,chyba wymienię gaźnik...Tak jak pisałem,mam założony filtr to nie wchodzi na obroty,dusi się,ściągnie filtr to nie zamula,ale na wysokich obrotach (przy jeździe pod górkę lub na prostej) zaczyna przerywać totalnie,aż zgasnąć potrafi...Czy pomoże wymiana gaźnika?Bo tanie to nie jest,a nie wiem czy na pewno pomoże.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
futrzaczek2
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Trybunalski

PostWysłany: Pon 19:37, 18 Maj 2009    Temat postu:

Mnie pomogło Smile
Jednak z decyzją wstrzymaj się do wypowiedzi osoby bardziej kompetentnej...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Pon 19:51, 18 Maj 2009    Temat postu:

czytając wypowiedzi zgadzam się z przedmówcami. Ale jak się mówi do 3 razy sztuka. Wymień filtr na nawy.
Wyreguluj ponownie gaźnik.
Ustaw zapłon..
- Uszczelnij dokładnie pojemnik oraz łączenia.

I taka mała rada. Jak chcesz gaźnik wymienić to kup używany czeski a nie polskie g**no
I to na tyle. A może spróbuj stożka walnąć??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin