Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Dziwne odpały

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kondzio56
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:05, 04 Lis 2010    Temat postu: Dziwne odpały

Robiłem niedawno remont silniczka. Była wymiana wału łożysk uszczelniaczy cylindra tłoka. Składało się ok ale dziwnym trafem uciekły mi gdzieś biegi?! Evil or Very Mad Pomimo usilnych prób przerzucenia na inny( jest na jakimś biegu). Nie wiem co zrobić?

Do tego druga rzecz przed remontem wszystko się git kręciło, a teraz gdy na magneto nakładam iskrownik kreci się razem z nim. Question

I co z tym chamstwem zrobić??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Pią 8:30, 05 Lis 2010    Temat postu:

pewnie żeś źle skrzynie złożył to wytłumacza czemu biegów nie masz. A iskrownik trzeba przykręcić do karteru to wtedy sie nie będzie kręcił.

A może po prostu zmieniasz biegi śrubokrętem - załóż wajchę i pozmieniaj. Czasami jest tak że jak się silnik wsadzi w ramę i odpali to wszystkie biegi są (zakładając że dobrze złożyłeś skrzynię).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondzio56
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:17, 05 Lis 2010    Temat postu:

Składałem według tutoriala który jest na tym forum.

Biegi próbowałem zmieniać wajchą i nic.

Iskrownik był przykręcony i nie dawał kopać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gienek1
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: gdańsk

PostWysłany: Pią 18:29, 05 Lis 2010    Temat postu:

żadnych biegów niema może podczas składania wodzik ci wypadł

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondzio56
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:55, 06 Lis 2010    Temat postu:

Zrobiłem te biegi już tylko

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kondzio56 dnia Sob 17:55, 06 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Pon 18:24, 22 Lis 2010    Temat postu:

A iskrownik to może cewki trą o magneto tak jak u 'Wujka'

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin