Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
KABLE W OGARZE 200

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 8:50, 03 Lis 2008    Temat postu: KABLE W OGARZE 200

witajcie mam problem z kablami w moim Ogarze . Problem jest taki ze nie wiem czy wszystkie kable powinny byc podlaczone za lampa poniewaz znalazlem odczepione 2 czerwone których jest w sumie 3 i nie wiem gdzie je podlaczyc lub czy to sa jakies zapasowe. I prosil bym równiez jesli ma ktos dostep do ksiazki o ogarach do sciagniecia przez neta zeby dal link do stronki z gory dzieki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajtekq
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Z BiEdROnKi /GRÓJEC

PostWysłany: Pon 13:49, 03 Lis 2008    Temat postu:

na forum ogólnym masz dział schematy tam będziesz miec te 2 kable czerwone to są chyba od trąbnika;p

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 14:09, 03 Lis 2008    Temat postu:

z góry dzieki dzieki tobie mam caly dokladny ten schemat bo gdzir indziej nie bylo Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajtekq
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Z BiEdROnKi /GRÓJEC

PostWysłany: Pon 16:27, 03 Lis 2008    Temat postu:

spoko czekam na pochwałe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 6:44, 04 Lis 2008    Temat postu:

a mam jezcze jedno pytanie podlaczylem wszystko tak jak potrzeba a swiatel dalej nie mam moze ktos wie dlaczego

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez seop dnia Wto 6:51, 04 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Wto 8:34, 04 Lis 2008    Temat postu:

Sprawdzić masę [tam, gdzie jest zaznaczona na schemacie], sprawdzić, czy jest prąd bezpośrednio na cewkach. Jeżeli wszystko w porządku, to gdzieś widocznie coś źle podłączone jest, jakiś kabel ma przebicie do masy, albo [jeżeli izolacja wygląda dobrze] druty w przewodzie się przerwały. Też kiedyś walczyłem z instalacją w jawce, niestety jest to perfidna robota, trzeba wszystko posprawdzać.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajtekq
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Z BiEdROnKi /GRÓJEC

PostWysłany: Wto 17:52, 04 Lis 2008    Temat postu:

moze zarowce znudziło sie juz swiecenie albo ten cały dzyndzelek co jest przy zarowce niełączy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 20:22, 04 Lis 2008    Temat postu:

o to chodzi ze nie dzisiaj wypiolem cala elektryke od wlacznia swiatel i polaczylem na samych kablach i tez nie dziala nie wiem co mam robic
Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Śro 5:32, 05 Lis 2008    Temat postu:

A sprawdzałeś cewki?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 9:48, 05 Lis 2008    Temat postu:

o to chodzi ze dziala prad podaje do lampy ale nie chce swiecic ani przud ani tyl a gdzie sa jeszcze jakies cewki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Śro 10:15, 05 Lis 2008    Temat postu:

Cewki są tylko w iskrowniku. Skoro 'prąd podaje do lampy', to mam rozumieć, że na kablu, który łączy się z żarówką prąd jest, ale żarówka mimo tego nie świeci? Czy prąd dochodzi tylko do przełącznika w lampie? Przeczyść styki w stacyjce [może być wd-40, ale potem to wytrzyj dobrze do suchego].

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 10:30, 05 Lis 2008    Temat postu:

prad podaje do lampy ten niebieski kabel co idzie od stacyjki to on podaje styki czyscilem i dalej nic a jak bylem u elektrykow to nikt nie chce tego zrobic dlatego potzebuje pomocy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:24, 05 Lis 2008    Temat postu:

kabel mógł od środka się przetrzeć i nie łączy,sprawdź na jakichś innych kablach a jak nie będzie dalej chodzić to zobacz czy żarówka dotyka tej blaszki w świetle

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 21:10, 05 Lis 2008    Temat postu:

dotyka ale wogole nie dziala dalem inne kable robie tak jak na schemacie jest i nic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin