Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
BRAK ISKRY !!!!!!!!!!!!!!!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pon 20:26, 25 Cze 2007    Temat postu: BRAK ISKRY !!!!!!!!!!!!!!!!

KUPILEM TKIEGO STAREGO OGARA W KTORYM BYL ZAPIECZONY SILNIK A WIEC GO ROZPOLOWILEM ROZRUSZALEM LOZYSKA I JEST O.K PROBLEM W TYM ZE PO ZLOZENIU SILNIKA NIE MA ISKRY (wczesniej nie wiem czy byla bo nie moglem kopnac) TERAZ WYMIENIAŁEM KONDENSATOR CEWKE DOTYKAM KABLA I NIC NIE WIEM CO JEST ALE PRZY SKŁADANIU SILNIKA URWAŁ MI SIĘ DRUCIK OD CEWKI ŚWIETLNEJ KTORY BYL PODLACZONY DO PLATYNEK NIE WIEM CZY TO MA JAKIES ZNACZENIE JAK MYSLICIE BO GDY MIALEM WSK TRÓJKE TO POZA KONDENSATOREM I CEWKA DO PLATYN NIE PODLANCZALEM NIC DODAM JESZCZE ZE DOBRZE WYCZYSCILEM PLATYNY I DOBRZE USTAWILEM ZAPLON

Niestety Exclamation OSTRZEŻENIE Exclamation Przed korzystaniem z forum, zachęcam do przeczytania regulaminu
MiNiŚ
Powrót do góry
ziggas666
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 1189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Piekło

PostWysłany: Pon 20:33, 25 Cze 2007    Temat postu:

to zrób coś z tym drucikiem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 20:38, 25 Cze 2007    Temat postu:

jutro pokombinuje
Powrót do góry
byrcz17
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 147
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów

PostWysłany: Wto 7:34, 26 Cze 2007    Temat postu:

a dobrze wkreciłes kabel do cewki zapłonowej??

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 207
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SANDOMIERZ

PostWysłany: Wto 9:02, 26 Cze 2007    Temat postu:

a ja mam z nowu inny problem nie chce zakladac nowego tematu i napisze to w tym: na kablu bije mnie prad a na swiecy nie ma. co to moze byc??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Wto 9:43, 26 Cze 2007    Temat postu:

swieca walnięta lub fajka od niej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Wto 11:21, 26 Cze 2007    Temat postu:

dawidek napisał:
a ja mam z nowu inny problem nie chce zakladac nowego tematu i napisze to w tym: na kablu bije mnie prad a na swiecy nie ma. co to moze byc??


tu się kłania źle ustawiony zapłon najprawdopodobniej. Kolega sobie wczoraj kupił ogara 200. Nie miał tylko iskrownika włożonego. No to sobie go włożył, tak jak na zdjęciach z neta widział (nigdy wcześnij nie robił nic przy zapłonie). Zadzwonił do mnie, że ustawił sobie zapłon, kopie go prąd z fajki, a na świecy nie ma iskry... ja zajeżdzam, patrzę, niedość że źle opóźnienie zapłonu ustawione, to przerwa na platynkach miała może ze 3/4 mm Smile. Ustawiłem i jest iskra.

Ustaw sobie zapłon i iskra powinna się pojawić.

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin